Nieuws

22/10/20

Nieuw schema eucharistievieringen

Om het nieuwe schema van de eucharistievieringen te bekijken klikt u hier.

07/10/20

De doopkalender voor 2021 is beschikbaar

Voor de nieuwe doopkalender van 2021 klik je hier.

 

17/08/20

Schema vieringen tot januari 2021
Hierbij het schema voor de vieringen tot januari 2021. PDF = klik hier

 

17/08/20

Eucharistische aanbidding 2020 - 2021
Hierbij de momenten van aanbidding voor het werkjaar 2020 - 2021.
Je vindt die hier.

 

20/07/20

Coronamaatregelen

Graag geven wij u een update van de maatregelen omtrent corona bij de liturgische vieringen in de kerken van onze pastorale eenheden.

1. Met de twee teams is de keuze gemaakt om de huidige regeling van eucharistievieringen aan te houden tot eind dit jaar, dus tot 31 december. Concreet: elke zaterdag om 16 uur in de Sint-Elooiskerk en om 17.30 uur in de Sint-Petrus en Pauluskerk. Elke zondag om 9 uur in de Sint-Henricuskerk en om 10.30 uur in de Sint-Pieterskerk. Iedere dinsdag om 18.30 uur in de Sint-Martinuskerk en iedere woensdag om 18.30 uur in de Sint-Jan de Doperkerk.
2. Na de nationale veiligheidsraad van 27 juli is het maximum aantal aanwezigen bij liturgische vieringen terug gebracht tot 100 personen. In bepaalde kerken is dit aantal niet mogelijk, gezien de 1,5 meter afstand moet bewaard blijven. Personen die onder hetzelfde dak wonen kunnen samen zitten.
3. We dringen erop aan dat niemand stoelen verplaatst in de kerk. Alles is geplaatst en uitgemeten. Tot nu toe zijn er voor zondagse vieringen voldoende stoelen.
4. Het dragen van een mondmasker is voor iedereen verplicht tijdens de erediensten.
5. Zorg altijd dat de nodige veiligheidsafstand van 1,5 meter bewaard wordt. Dit ook bij het verlaten van de kerk.
6. Gezien er geen omhalingen mogen gehouden worden vragen wij om het mandje voor ‘uw kerkbijdrage’ en het ‘stoelgeld’ niet te vergeten.
7. Omtrent de geplande vieringen voor ‘eerste communie’ en ‘vormsel’, voorzien in september/oktober, kunnen wij nog geen uitsluitsel geven of deze zullen kunnen doorgaan. Wanneer deze kunnen doorgaan zoals gepland zullen deze vieringen enkel in de Sint-Petrus en Pauluskerk en de Sint-Pieterskerk doorgaan. Dit zijn de twee grootste kerken van de pastorale eenheden.
8. Vrijwilligers die zich wensen te engageren als steward (onthaal) bij één van de vieringen, kunnen zich altijd aanmelden een kwartier voor het begin van de viering.

Aan iedereen van harte dank om de zorg die je om elkaar geeft.

 

30/06/20

Nieuw doopaanvraagformulier vanaf juli 2020

Beste ouders, hierbij vinden jullie het nieuwe doopaanvraagformulier. Gelieve enkel dit nog te willen gebruiken. Je kan het downloaden, invullen en terugsturen naar ons secretariaat.
Vriendelijk dank voor jullie medewerking. PDF = klik hier