Vieringen

Doorheen de week komen christenen samen om de Heer en elkaar te ontmoeten in woord en brood.

In de gemeenschapskerk Sint-Pieter:
Iedere zondag om 10.30 uur en op feestdagen die vallen op een weekdag om 10.30 uur. Elke eerste zondag van de maand is er een gemeenschapsviering met steeds een bepaald thema. Tijdens de gemeenschapsvieringen op de eerste zondag van de maanden september/december/maart/juni worden de overledenen van de voorbije 3 maanden herdacht.
NIEUW Tijdens deze gemeenschapsvieringen zal er voor de kinderen tussen 2 en 11 jaar een kindernevendienst zijn. Waar de kinderen kunnen luisteren naar een verhaal uit de kinderbijbel en zullen kleuren en knutselen. Breng dus zeker jullie kinderen mee! 

Omwille van de corona maatregelen zal de kindernevendienst voorlopig niet opgestart worden. Vanaf dit mogelijk is zal dit op onze website en parochieblad kenbaar gemaakt worden.

 

In de buurtkerken

In de Sint-Elooiskerk:
Iedere op zaterdag om 16.00 uur.
Er is echter geen viering in de buurtkerken op de zaterdag voorafgaand aan de eerste zondag want dan is er slechts de gemeenschapsviering in de Sint-Pieterskerk om 10.30 uur op zondag. Het beurtsysteem wordt niet onderbroken door de gemeenschapsviering van de 1ste zondag.


In de Sint-Janskerk:
Elke  woensdagavond om 18.00 uur.

Wenst u intentie bij een viering voor een overledene, uit dank voor....(vb. genezing van ziekte), voor het slagen van studie's, t.e.v. een bepaalde heilige? Dan kan u deze aanvragen via het secretariaat. Zij helpen je graag verder. De kostprijs van zo een intentie bedraagt 15 euro en dient betaald te worden enkel via overschrijving op volgend rekeningnummer:   BE08 7390 1210 6813.

Een schema van de vieringen tot halfweg februari 2023 kan je vinden door hier te klikken.