Donderdag 25/01/2024

Vormsel in 2025

Zaterdag 31 mei

  • om 10u30 in S.E.W. ;
  • om 14u00 in Rollegem Kapelle

Zondag 1 juni om 10u30 in Ledegem.

 

 

Maandag 15/01/2024

Uitnodiging bijeenkomst vormelingen en ouders               


Beste ouders,
Beste vormeling,


Je hebt je onlangs ingeschreven voor het vormsel op 25-26 mei 2024. We zijn je erkentelijk voor je keuze!  De tijd van voorbereiding komt eraan!

We komen samen met de vormelingen en ouders op maandag 5 februari om 19 uur in het Capellehof in Rollegem-Kapelle (tegenover de kerk).

Vormheer EH Antoon Vandeputte leidt ons binnen in de betekenis van het vormsel. Wat gebeurt er tijdens het vormsel? Wat beloof jij daarbij? Welke steun mag je van de Geest verwachten?

We lichten op diezelfde avond de voorbereiding toe. Je kan vragen stellen over je inschrijving voor het vormsel en het programma. 

- Op Aswoensdag 14 februari ben je uitgenodigd voor de Aswoensdag viering met askruisje om 19 uur in de St.-Janskerk van Rollegem-Kapelle

- In de loop van de maand maart/april kunnen we in kleine groepjes één initiatief bezoeken en kennis maken met de mensen aldaar. Op 29 januari zal je een keuze kunnen maken en je inschrijven voor dit bezoek.

- Er komt ook iemand langs in de klas die over een initiatief komt vertellen.-Met je klasgroep brengen we een bezoek aan de kerk, en vernemen we veel over wat daar gebeurt en te beleven valt.

- Er is de vormselwake op donderdagavond 16 mei om 19 uur in de St.-Pieterskerk in Ledegem. Dat is voor de vormelingen en de ouders. Maar ook peter/meter zijn van harte welkom.- Er is per school/kerk een repetitiebeurt voorzien. 

Niet in het minst zijn er de vormselvieringen zelf:               

- zaterdag 25 mei om 10.30 uur in St.-Eloois-Winkel             

- zaterdag 25 mei om 14.00 uur in Rollegem-Kapelle             

- zondag 26 mei om 10.30 uur in Ledegem.

We proberen er samen een mooie en zinvolle voorbereiding van te maken. Daarvoor doen we een beroep op ouders die een handje willen toesteken, vb. om met een groepje vormelingen een initiatief te gaan bezoeken.  Aarzel niet om je naam op te geven. Dankjewel!

Koken kost geld. We vragen een bedrag van 25 euro voor de vormselvoorbereiding. Wil dit overschrijven voor 29/1 op rekening BE64 4724 3721 5152 van de PE Sint-Crispijn, met de mededeling: “naam… vormselgroep…

 

”Goede start aan iedereen,

Jeanique Degroote, decanaal secretaris;

EH Antoon Vandeputte, vormheer;  

je leerkrachten,de parochies met priester Eddy Lagae.